Inför Hello Stockholm

Viksjöfors IF kommer med två lag till Hello Stockholm även till 2019 års upplaga av den största inomhusturneringen i Sverige. 

En turnering som alltid är välarrangerad på Bosön, i år med 32 herrlag och 20 damlag. Och i år så bör även noteras att man inte längre måste vara max 8 spelare i ett lag. 

I gruppspelet så ”spelar det ingen roll” vart man kommer i gruppen så har man ändå chans att komma till prequarter. Även om man kommer sist i sin grupp så kommer man då att få spela en match där vinnaren går till prequarter och förloraren gå till ett B-slutspel.

Ifjol så vann ju Salaspils WT finalen mot Örebro i en tajt och spännande match, där Viksjöfors 1 tappade guldchanserna redan vid kvartsfinalen mot et taggat franskt lag.

Viksjöfors 2 hade ett yngre lag med några rutinerade spelande tränare som visade vägen och till slut hamnade på den övre halvan och som avslutade turneringen med att vinna mot Tallin Thunder.

I år så har laguppställningarna ändrats en del... I Viksjöfors 1 så får vi äntligen återse den klassiska Dahlbergstrion (Bestående av Calle, Anders och Erik) där en av Calle i och för sig gift om sig till Kopparmalms men spelkvalitén påverkades inte av namnbytet, det kan undertecknad intyga. Dessutom har man med sig både Lukas Karsbo och Oscar Wåhlén, två riktigt snabba och vassa recievers som gärna tar dueller och visar upp deras spänst. 
Viksjöfors 1 har franskmixen Chiripa, est/dansk/spanska mixen Guns Out och Italienska och Finska mixen Mikko & Morri i gruppen. 
Mikko & Morri slutade 9 i förra årets upplaga av Hello medans Chiripa vann Bronsmatchen mot just Guns Out. Så stentuff grupp som skulle kunna vara utslagsgivande fort, här gäller det att vara på tå från första avkast. 

För Viksjöfors 2 så har det även hänt en del på pappret, några andra rutinerade spelare kliver in och stärker upp såsom Pär Larsson, Markus Lindh och dirigenten från Färila - Erik Thelin. På ungdomsfronten så ser vi bröderna Robertsson, tillsammans med U-landslagsmeriterad Pehr Eriksson och dansken (eller var det skånsk?) Elliot Nanasi! 
I deras grupp så finner vi det rutinerade brittiske PRO från Bristol och Tallin Thunder. Tallin Thunder verkar inte ha samma laguppställning som när man förlorade finalen mot Ol’ Dirty Bastards 2016, utan mer mix denna gång. 

Medans vi är inne på motståndarlag så är det vissa som väcker mitt intresse personligen. Jag tänker flagga för Skogs Ft. Clapham där vi även hittar bröderna Mbae. Ett lag som är såpass självklart att nämna som KFUM Örebro tänker jag inte ens motivera varför jag flaggar för. I övrigt så flaggar jag även för samtliga av lagen i Viksjöfors 1 grupp också. Visst, ni kan påkalla jordens helgardering av mig här men jag vill påstå att alla ovan nämna lag har en  chans att ta en finalplats. 

Matcherna från Plan 1 kommer att sändas live på Hello Stockholms Facebook-sida. 

Matchresultat finns att följa match för match på  http://hellostockholm.se/  tillsammans med grupper, laguppställningar med mera. 

Oscar Emman, Kassör 
Viksjöfors IF Frisbee